Wednesday, December 29, 2010

it's alRigHt , iT's OK!!!!

You told me
There's no need
To talk it out
Cause its too late
To proceed
And slowly
I took your words
And walked away

No looking back
I wont regret, no
I will find my way
I'm broken
But still I have to say

It's Alright, it's OK
I'm so much better without you
I won't be sorry
It's Alright, it's OK
So don't you bother what I do
No matter what you say
I wont return
Our bridge has burned down
I'm stronger now
It's Alright, it's OK
I'm so much better without you
I won't be sorry

You played me
Betrayed me
Your love was nothing but a game
Portrayed a role
You took control, I
I couldn't help but fall
So deep
But now I see things clear

It's Alright, it's OK
I'm so much better without you
I won't be sorry

It's Alright, it's OK
So don't you bother what I do
No matter what you say
I wont return
Our bridge has burned down
I'm stronger now
It's Alright, it's OK
I'm so much better without you
I won't be sorry

Don't waste your fiction tears on me
Just save them for someone in need
It's way too late
I'm closing the door

It's Alright, OK
I'm so much better without you
I won't be sorry
It's Alright, it's OK
So don't you bother what I do
No matter what you say
I wont return
Our bridge has burned down
I'm stronger now
It's Alright, it's OK
I'm so much better without you
I won't be sorry

It's Alright, it's OK
Alright, OK
Without you
No matter what you say
It's Alright, it's OK
Alright, OK
Without you
I won't be sorry

Thursday, December 23, 2010

Kenapa aku tak suka citer Indonesia...

Perasan tak... kebelakangan nie... citer3 kat stesen Tv tempatan banyak citer2 dari Indonesia??? aku tao la.. aku sejak duk U nie... tak tengok Tv langsung... dapat layan Tv bila aku balik umah... tue je yang aku layan... sorii la kepada sesaper yang hantar mesej , call aku... memang aku tak ambil penduli sangat... coz bila kat umah... henfon dianaktirikan... ngee~ kejam tak aku nga henfon aku???hahaha...

okeh... back to our topic...

#yg pertama.... aku rasa citer2 diorang tak masuk dek akal aku langsung... whahahah. Yeela... cuba imagine... err... aku tak tao... bagik aku memang tak masuk akal langsung... ada pari-pari la... tapi berlakon watak sebagai seorang Islam... berdoa, solat dan apa-apa semua.. tup3... tetiba ada kisah si pari-pari... kena sumpahan sihir la.. haish... memang tak masuk akal langsung.. bagi aku la... korang punya pendapat, aku tak kisah... yg aku tahu... aku nak cakap sal nie...fine.. memang la ada sesetengah citer sal fiksyen,.. citer sal kisah dongeng zaman dahulu.. tapi entahla... aku tak tao camne nak explain lgi..hehehe
#yg ke2..aku rasa diorang punya jalan citer..letak banyak sangat konflik... selepas habis 1 konflik, datang lak konflik yang lain... haish... sampai bila pom tak akan sampai ending citer dia... dah sampai 1 happy ending, datang lak bala yang lain... ish3... macam3 la... aku memang tak suka citer yang banyak sangat konflik... kalau banyak konflik, tapi jalan citer pendek , senang difahami... akuu okey lagi...nie... dahlah banyak konflik, jalan citer panjang.. yang aku tak boelh blah lagi... ada lak konflik dia tue... aku rasa tak masuk dek akal aku yang masih separuh waras nie... haish.... huhu
#yg ke3... citer seram diorang.... aku rasa kebelakangan nie... citer seram Malaysia ada cam daa teerikut3 citer seram dari Indonesia....tak masuk akal langsung... ada malam ari tue... aku tengok citer seram dari Indonesia kat Tv.. seperti yang diketahui... aku suka tengok citer kartun+ seram...huhu.
nak tao... aku punya la excited nak tengok citer seram... dari awal sampailah akhir dia punya citer... aku memang tak faham langsung... dia punya jalan citer...dahla... hantu dia tak banyak yang kuar... dan jalan citer lak tak faham satu patah pom... huhu. dan aku pom tak faham asal lak hantu tu nak g bunuh hero2+ heroin citer tu??? haiiii... memang tarak manyak paham lo...hehehe
#yg ke4...well aku akui..diorang punya actor+actress memang cun+hensem ...sometimes diorang berlakon agak ok... memang daa ok... serius... tapi... jalan citer yang membosankan.. membuatkan citer tue bosan nak ditengok... huhu. sorii la... aku tak kisah la hensem ke tak... yg sure asalkan citer tu best... komfom aku tgok..,tapi kan aku rasa citer2 indonesia laku sebab muka2 yg cun+hensem ada... kan3?? stuju tak dengan pendapat aku???huhu

okeyla... nie semua pendapat aku je... dan aku pom tak tao naper la citer2 dari Indonesia diangkat tinggi oley kiter punya rakyat... sedang kan diorang (rakyat3 iNdonesia) tak de lak nak tgok citer dari negara kita???? kita je yang membanggakan selebriti mereka... selebriti kita???ada diorang buat cam kier buat??? sokong pom tak...hurmm...dan stesen3 tV kita banyak siarkan citer2 dari negara Indonesia... diorang entah ya @ tidak siarkan citer2 dari negara kita???

anyway... tue je yang aku dapat tulis tuk entry kali ni....sorii la lau korang ada yang tak puas hati dengan entry aku  nie... nie just pendapat aku... masin3 punya pendapat okey!!!

akhir sekali "Sokonglah Barangan Buatan Malaysia"...







Monday, December 20, 2010

bOwLing...

haa... hari nie... tetiber jer  aku nak citer xTvT aku pada hari ni...bermain bowling... huhu

actually tue first time aku bermain bowling... dan macam biasalh... first time player cam aku nie....bola confirm masuk longkang... ahahaha.. biasala budak baru belajar... aku bukannya pandai sangat nak baling bola besar+berat + ada 3 biji lubang kecil tue ... ballng3 pom... lau tak masuk longkang.. komform 1 @ 2 pin je yg jaytuh... wahahaha,
google pnya..


kawan aku dan adiknya lak... fuyooo... markah agak tinggi la dari aku... tapi aku tak kisah... coz i'm just nalk enjoy... wahahahha. lantak la...hoooray!!!!!

pastue kan.... aku tgok... 3 org pemuda kat line sebelah kiterorang tu...fuhh lamak,,, memang terer giler la... main bowling... asyik strike jer... saper tak tergaman... err... maybe disebabkan itu adalah first time aku main bowling dan tak berapa pro lagi... so maybe memang tergaman giler.... ki3.... tapi aku rasa maybe lepas itu aku dapat selalu strike cam diorang if aku selalu  main bowling... bak kata omputih...PRACTISE MAKES PERFECT!!!!...betoi2... eh... aku nie cam nak jadikan bowling nie hobi terbaru aku ker??? huhuhu... mungkin??? tapi... jarang nak main kot... heheheh. 
cam nie la mamat 3 org yg kat line sebelah kiterorang main. always strike!!!!



kiterorang main adalah... dalam 4 game... hehehe. dan guess what... tangan aku.. eh tak.. jari2 aku sakit kot... tapi... daa okey balik lepas tido sekejap tadi lepas balik rumah tadi... ki3... lepas solat, aku terus tidooo... agak keletihan kot... menggunakan segala tenaga  yang ada... ki3...

soooo... over alll... it's quite interesting + exciting game... even kiterorang banyak bola yg masuk longkang dari bola yg kena pin... hehehhe. tak apa... 1 hari nanti aku akan mahir bermain bowling...ngeh3...

dan lepas itu..kiterorang pegi pekena McD.. wahhh... nikmat betul... akhirnya tercapai jugak hasrat aku nak makan McD... kat tempat aku belajar... jarang kot nak dapat makan McD... selalu ... makan KFC...,agak memboringkan... huhu.

sooo...setakat itu saja entry aku pada hari ni... ngeh3... nanti aku citer lak sal lain... huhu
adios....


aku baling camni la, p tak kena pin jugak... de salah skill kat mana2 tak????
(^___~)

Sunday, December 19, 2010

giFt of a frieNd..

 
Sometimes You think You'll Be Fine by Yourself
Cause a Dream is a Wish You Make all alone
Its Easy to Feel Like You Dont Need Help
But Its Harder To Walk On Your Own

You'll Change
Inside
When You
Realize

The World Comes To Life
and Everything's bright
From Beginning To End
When You Have a Friend
By Your Side
That Helps You To Find
The Beauty you are
When You'll Open Your Heart and
Believe in
The Gift of a Friend
The Gift of a Friend

Someone Who knows When Your Lost and Your Scared
There through The Highs and The Lows
Someone toCount On
Someone Who Cares
Besides You Where Ever You Go

You'll Change Inside
When You
Realize

The World Comes To Life
and Everythings bright
From Beginning To End
When You Have a Friend
By Your Side
That Helps You To Find
The Beauty you are
When You'll Open Your Heart and
Believe in
The Gift of a Friend

And When your Hope Crashes Down
Shattering To The Ground
You , You Feel All Alone
When You Don't Know Which Way To Go
And There's No signs Leading You home
You're Not Alone

The World Comes To Life
and Everything's bright
From Beginning To End
When You Have a Friend
By Your Side
That Helps You To Find
The Beauty you are
When You'll Open Your Heart and
Believe In
When You Believe In
When you Believe
The Gift of A Friend

Thursday, December 16, 2010

gOtTa fInD yOu...

Everytime I think I'm closer to the heart
Of what it means to know just who I am
I think I've finally found a better place to start
But no one ever seems to understand

I need to try to get to where you are
Could it be, your not that far

You're the voice I hear inside my head, the reason that I'm singing
I need to find you
I gotta find you
You're the missing piece I need, the song inside of me
I need to find you
I gotta find you

Oh yeah
Yeah yeah

You're the remedy I'm searching hard to find
To fix the puzzle that I see inside
Painting all my dreams the color of your smile
When I find you It'll be alright
I need to try to get to where you are
Could it be, your not that far

You're the voice I hear inside my head, the reason that I'm singing
I need to find you
I gotta find you
You're the missing piece I need, the song inside of me
I need to find you
I gotta find you

Been feeling lost, can't find the words to say
Spending all my time stuck in yesterday
Where you are is where I want to be
Oh next to you... and you next to me
Oh I need to find you... yeah

You're the voice I hear inside my head, the reason that I'm singing
I need to find you
I gotta find you (yeah)
You're the missing piece I need, the song inside of me
I need to find you
I gotta find you

You're the voice I hear inside my head, the reason that I'm singing
I need to find you (I need to find you)
I gotta find you (I gotta find you)
You're the missing piece I need, the song inside of me
I need to find you
I gotta find you

Yeah, yeah... I gotta find you

cuti yang agak membosankan....

salam sejahtera... bersua kembali kita pada hari nie... dengan tazkirah yg baru... ngeh3.. eh3....pehal lak aku ni??? err... okey.. saaja nak  membuat propaganda sekejap......kua3

cuti dah bermula.... actually daa lama dah... almost 1 minggu dah aku kat rumah... tetapi apakah yang aku buat dalam waktu cuti ni?? kalau cuti sem yang lepas tue.... aku membuat part time job... dengan keje kat supermarket... huhuhu.  cuti kali ni??? tak sempat kot.... cuti 1 bulan je kot??? wahahahah... takpe3... cuti sem depan 3 bulan... bolehlah keje lama... ngee~

cuti2 nie.... apakah idea terbaik korang??? nak habiskan cuti dengan aman + sempurna... bak kata omputih... the perfect holiday???? ... aku??? kalau kat rumah... tambah lak dengan suasana yang hujan + seju= kompom la... aku tidur...waaaaaa.. bestnya.. eh sat.. bukankah aku sememangnya suka tidoo??? kua3... errr.. alamak terkantoi... huhuhu. there's nothing in this world selain tidooo dengan lena... tetapi... aku baca dalam 1 buku apa entah... cakap...,tak elok... selalu+ kuat tido....nanti mati hati... eh betoi ka??? tak sure... sooo... azam tahun baru aku... kurangkan tidooo petang... ngeee~... tak mao jadik cam Nobita... huhuhu. tak boleh... ,this time kena mendisiplinkan diri... okey... berusaha ya...

bacK to topic  sal cuti....

haa... dalam masa2 cuti sekolah ni la... byak kenduri kendara berlaku... ki3.. pertumpahan darah berlaku... hua3. ramai gak orang kawin2 nie...ini yang membuatkan saya rasa nak kawin...oppsss... hahahah. tak ada la... tak terfikir pun lagi tentang itu... Pelajaran+kerjaya masih di tempat utama dalam senarai impian list saya...hhuhuhuhu...go go go!!!

cecuti ni... nak dating+lepak dengan member .... dorang daa blah ke unnibersiti memasing... actualy tak all la... sesetengah... haaa... tue la sape suh start cuti lambat... hahahaha. eh3... it's not my fault ok... kena salahkan U aku yang buat jadual exam sebegitu.... sesungguhnya saya adalah insan teraniaya.. huk3 (T___T)

cuti sememangnya agak bosan+boring if kalau tak diisi dengan perkara-perkara berfaaedah.... ceee... macamlah aku isikannya dengan perkara2 yng berfaedah??? hahahaha. lagak cara seperti itu... oh tidak... saya belum merancang lagi apa yang hendak dibuat dalam 1 bulan nie... agak3 korang de idea tak??? wahahahaha...



 kan best kan if dapt p picnic kat pantai bersama orang2 tersayang... waaaa bestnya... aku dah dapat membayangkan diri ku berada di pantai yng best3...menghidu udara pantai yg nyaman berbeza dari udara kat bandar nie... ngeh3...agak kepoyoan saya di situ... ahahah... daa lama daa tak p berkelah kat pantai... last aku melawat pantai... tika usia ku 11  tahun... humph... agak lama si.... 10 tahun ... hahaha. main2 air... waaaa... bestnya... daa lama tak main air... eh... sat . bukankah aku main air ari tu... bile berkhemah kat PAntai  Merdeka???? alaa... yg tue camping  U punya kes... huuhuh. tapi agak terhibur jugak... kaki dapat sentuh air pantai... weee...
picnic with the whole family... kan best... makan sandwich+ jus oren... dan sebgainya..weeee

melihat sunrise bersama orang2 tersayang...ngee~



tgok sunset lak...adui.. terasa bahagianya idup.. kui3



urh.... okey la... stakat ini saja yang aku boleh mencarut mencoret pada kali ini....hua3... jumpa the other hari ... wahahaha

Wednesday, December 1, 2010

Daughtry - September



okey.. lagu nie aku ambik  since tajuk dia SEptember...  i was born in september...
sweet ayat3nya.. try to understand... weeeee