Wednesday, December 29, 2010

it's alRigHt , iT's OK!!!!

You told me
There's no need
To talk it out
Cause its too late
To proceed
And slowly
I took your words
And walked away

No looking back
I wont regret, no
I will find my way
I'm broken
But still I have to say

It's Alright, it's OK
I'm so much better without you
I won't be sorry
It's Alright, it's OK
So don't you bother what I do
No matter what you say
I wont return
Our bridge has burned down
I'm stronger now
It's Alright, it's OK
I'm so much better without you
I won't be sorry

You played me
Betrayed me
Your love was nothing but a game
Portrayed a role
You took control, I
I couldn't help but fall
So deep
But now I see things clear

It's Alright, it's OK
I'm so much better without you
I won't be sorry

It's Alright, it's OK
So don't you bother what I do
No matter what you say
I wont return
Our bridge has burned down
I'm stronger now
It's Alright, it's OK
I'm so much better without you
I won't be sorry

Don't waste your fiction tears on me
Just save them for someone in need
It's way too late
I'm closing the door

It's Alright, OK
I'm so much better without you
I won't be sorry
It's Alright, it's OK
So don't you bother what I do
No matter what you say
I wont return
Our bridge has burned down
I'm stronger now
It's Alright, it's OK
I'm so much better without you
I won't be sorry

It's Alright, it's OK
Alright, OK
Without you
No matter what you say
It's Alright, it's OK
Alright, OK
Without you
I won't be sorry

Thursday, December 23, 2010

Kenapa aku tak suka citer Indonesia...

Perasan tak... kebelakangan nie... citer3 kat stesen Tv tempatan banyak citer2 dari Indonesia??? aku tao la.. aku sejak duk U nie... tak tengok Tv langsung... dapat layan Tv bila aku balik umah... tue je yang aku layan... sorii la kepada sesaper yang hantar mesej , call aku... memang aku tak ambil penduli sangat... coz bila kat umah... henfon dianaktirikan... ngee~ kejam tak aku nga henfon aku???hahaha...

okeh... back to our topic...

#yg pertama.... aku rasa citer2 diorang tak masuk dek akal aku langsung... whahahah. Yeela... cuba imagine... err... aku tak tao... bagik aku memang tak masuk akal langsung... ada pari-pari la... tapi berlakon watak sebagai seorang Islam... berdoa, solat dan apa-apa semua.. tup3... tetiba ada kisah si pari-pari... kena sumpahan sihir la.. haish... memang tak masuk akal langsung.. bagi aku la... korang punya pendapat, aku tak kisah... yg aku tahu... aku nak cakap sal nie...fine.. memang la ada sesetengah citer sal fiksyen,.. citer sal kisah dongeng zaman dahulu.. tapi entahla... aku tak tao camne nak explain lgi..hehehe
#yg ke2..aku rasa diorang punya jalan citer..letak banyak sangat konflik... selepas habis 1 konflik, datang lak konflik yang lain... haish... sampai bila pom tak akan sampai ending citer dia... dah sampai 1 happy ending, datang lak bala yang lain... ish3... macam3 la... aku memang tak suka citer yang banyak sangat konflik... kalau banyak konflik, tapi jalan citer pendek , senang difahami... akuu okey lagi...nie... dahlah banyak konflik, jalan citer panjang.. yang aku tak boelh blah lagi... ada lak konflik dia tue... aku rasa tak masuk dek akal aku yang masih separuh waras nie... haish.... huhu
#yg ke3... citer seram diorang.... aku rasa kebelakangan nie... citer seram Malaysia ada cam daa teerikut3 citer seram dari Indonesia....tak masuk akal langsung... ada malam ari tue... aku tengok citer seram dari Indonesia kat Tv.. seperti yang diketahui... aku suka tengok citer kartun+ seram...huhu.
nak tao... aku punya la excited nak tengok citer seram... dari awal sampailah akhir dia punya citer... aku memang tak faham langsung... dia punya jalan citer...dahla... hantu dia tak banyak yang kuar... dan jalan citer lak tak faham satu patah pom... huhu. dan aku pom tak faham asal lak hantu tu nak g bunuh hero2+ heroin citer tu??? haiiii... memang tarak manyak paham lo...hehehe
#yg ke4...well aku akui..diorang punya actor+actress memang cun+hensem ...sometimes diorang berlakon agak ok... memang daa ok... serius... tapi... jalan citer yang membosankan.. membuatkan citer tue bosan nak ditengok... huhu. sorii la... aku tak kisah la hensem ke tak... yg sure asalkan citer tu best... komfom aku tgok..,tapi kan aku rasa citer2 indonesia laku sebab muka2 yg cun+hensem ada... kan3?? stuju tak dengan pendapat aku???huhu

okeyla... nie semua pendapat aku je... dan aku pom tak tao naper la citer2 dari Indonesia diangkat tinggi oley kiter punya rakyat... sedang kan diorang (rakyat3 iNdonesia) tak de lak nak tgok citer dari negara kita???? kita je yang membanggakan selebriti mereka... selebriti kita???ada diorang buat cam kier buat??? sokong pom tak...hurmm...dan stesen3 tV kita banyak siarkan citer2 dari negara Indonesia... diorang entah ya @ tidak siarkan citer2 dari negara kita???

anyway... tue je yang aku dapat tulis tuk entry kali ni....sorii la lau korang ada yang tak puas hati dengan entry aku  nie... nie just pendapat aku... masin3 punya pendapat okey!!!

akhir sekali "Sokonglah Barangan Buatan Malaysia"...







Monday, December 20, 2010

bOwLing...

haa... hari nie... tetiber jer  aku nak citer xTvT aku pada hari ni...bermain bowling... huhu

actually tue first time aku bermain bowling... dan macam biasalh... first time player cam aku nie....bola confirm masuk longkang... ahahaha.. biasala budak baru belajar... aku bukannya pandai sangat nak baling bola besar+berat + ada 3 biji lubang kecil tue ... ballng3 pom... lau tak masuk longkang.. komform 1 @ 2 pin je yg jaytuh... wahahaha,
google pnya..


kawan aku dan adiknya lak... fuyooo... markah agak tinggi la dari aku... tapi aku tak kisah... coz i'm just nalk enjoy... wahahahha. lantak la...hoooray!!!!!

pastue kan.... aku tgok... 3 org pemuda kat line sebelah kiterorang tu...fuhh lamak,,, memang terer giler la... main bowling... asyik strike jer... saper tak tergaman... err... maybe disebabkan itu adalah first time aku main bowling dan tak berapa pro lagi... so maybe memang tergaman giler.... ki3.... tapi aku rasa maybe lepas itu aku dapat selalu strike cam diorang if aku selalu  main bowling... bak kata omputih...PRACTISE MAKES PERFECT!!!!...betoi2... eh... aku nie cam nak jadikan bowling nie hobi terbaru aku ker??? huhuhu... mungkin??? tapi... jarang nak main kot... heheheh. 
cam nie la mamat 3 org yg kat line sebelah kiterorang main. always strike!!!!



kiterorang main adalah... dalam 4 game... hehehe. dan guess what... tangan aku.. eh tak.. jari2 aku sakit kot... tapi... daa okey balik lepas tido sekejap tadi lepas balik rumah tadi... ki3... lepas solat, aku terus tidooo... agak keletihan kot... menggunakan segala tenaga  yang ada... ki3...

soooo... over alll... it's quite interesting + exciting game... even kiterorang banyak bola yg masuk longkang dari bola yg kena pin... hehehhe. tak apa... 1 hari nanti aku akan mahir bermain bowling...ngeh3...

dan lepas itu..kiterorang pegi pekena McD.. wahhh... nikmat betul... akhirnya tercapai jugak hasrat aku nak makan McD... kat tempat aku belajar... jarang kot nak dapat makan McD... selalu ... makan KFC...,agak memboringkan... huhu.

sooo...setakat itu saja entry aku pada hari ni... ngeh3... nanti aku citer lak sal lain... huhu
adios....


aku baling camni la, p tak kena pin jugak... de salah skill kat mana2 tak????
(^___~)

Sunday, December 19, 2010

giFt of a frieNd..

 
Sometimes You think You'll Be Fine by Yourself
Cause a Dream is a Wish You Make all alone
Its Easy to Feel Like You Dont Need Help
But Its Harder To Walk On Your Own

You'll Change
Inside
When You
Realize

The World Comes To Life
and Everything's bright
From Beginning To End
When You Have a Friend
By Your Side
That Helps You To Find
The Beauty you are
When You'll Open Your Heart and
Believe in
The Gift of a Friend
The Gift of a Friend

Someone Who knows When Your Lost and Your Scared
There through The Highs and The Lows
Someone toCount On
Someone Who Cares
Besides You Where Ever You Go

You'll Change Inside
When You
Realize

The World Comes To Life
and Everythings bright
From Beginning To End
When You Have a Friend
By Your Side
That Helps You To Find
The Beauty you are
When You'll Open Your Heart and
Believe in
The Gift of a Friend

And When your Hope Crashes Down
Shattering To The Ground
You , You Feel All Alone
When You Don't Know Which Way To Go
And There's No signs Leading You home
You're Not Alone

The World Comes To Life
and Everything's bright
From Beginning To End
When You Have a Friend
By Your Side
That Helps You To Find
The Beauty you are
When You'll Open Your Heart and
Believe In
When You Believe In
When you Believe
The Gift of A Friend

Thursday, December 16, 2010

gOtTa fInD yOu...

Everytime I think I'm closer to the heart
Of what it means to know just who I am
I think I've finally found a better place to start
But no one ever seems to understand

I need to try to get to where you are
Could it be, your not that far

You're the voice I hear inside my head, the reason that I'm singing
I need to find you
I gotta find you
You're the missing piece I need, the song inside of me
I need to find you
I gotta find you

Oh yeah
Yeah yeah

You're the remedy I'm searching hard to find
To fix the puzzle that I see inside
Painting all my dreams the color of your smile
When I find you It'll be alright
I need to try to get to where you are
Could it be, your not that far

You're the voice I hear inside my head, the reason that I'm singing
I need to find you
I gotta find you
You're the missing piece I need, the song inside of me
I need to find you
I gotta find you

Been feeling lost, can't find the words to say
Spending all my time stuck in yesterday
Where you are is where I want to be
Oh next to you... and you next to me
Oh I need to find you... yeah

You're the voice I hear inside my head, the reason that I'm singing
I need to find you
I gotta find you (yeah)
You're the missing piece I need, the song inside of me
I need to find you
I gotta find you

You're the voice I hear inside my head, the reason that I'm singing
I need to find you (I need to find you)
I gotta find you (I gotta find you)
You're the missing piece I need, the song inside of me
I need to find you
I gotta find you

Yeah, yeah... I gotta find you

cuti yang agak membosankan....

salam sejahtera... bersua kembali kita pada hari nie... dengan tazkirah yg baru... ngeh3.. eh3....pehal lak aku ni??? err... okey.. saaja nak  membuat propaganda sekejap......kua3

cuti dah bermula.... actually daa lama dah... almost 1 minggu dah aku kat rumah... tetapi apakah yang aku buat dalam waktu cuti ni?? kalau cuti sem yang lepas tue.... aku membuat part time job... dengan keje kat supermarket... huhuhu.  cuti kali ni??? tak sempat kot.... cuti 1 bulan je kot??? wahahahah... takpe3... cuti sem depan 3 bulan... bolehlah keje lama... ngee~

cuti2 nie.... apakah idea terbaik korang??? nak habiskan cuti dengan aman + sempurna... bak kata omputih... the perfect holiday???? ... aku??? kalau kat rumah... tambah lak dengan suasana yang hujan + seju= kompom la... aku tidur...waaaaaa.. bestnya.. eh sat.. bukankah aku sememangnya suka tidoo??? kua3... errr.. alamak terkantoi... huhuhu. there's nothing in this world selain tidooo dengan lena... tetapi... aku baca dalam 1 buku apa entah... cakap...,tak elok... selalu+ kuat tido....nanti mati hati... eh betoi ka??? tak sure... sooo... azam tahun baru aku... kurangkan tidooo petang... ngeee~... tak mao jadik cam Nobita... huhuhu. tak boleh... ,this time kena mendisiplinkan diri... okey... berusaha ya...

bacK to topic  sal cuti....

haa... dalam masa2 cuti sekolah ni la... byak kenduri kendara berlaku... ki3.. pertumpahan darah berlaku... hua3. ramai gak orang kawin2 nie...ini yang membuatkan saya rasa nak kawin...oppsss... hahahah. tak ada la... tak terfikir pun lagi tentang itu... Pelajaran+kerjaya masih di tempat utama dalam senarai impian list saya...hhuhuhuhu...go go go!!!

cecuti ni... nak dating+lepak dengan member .... dorang daa blah ke unnibersiti memasing... actualy tak all la... sesetengah... haaa... tue la sape suh start cuti lambat... hahahaha. eh3... it's not my fault ok... kena salahkan U aku yang buat jadual exam sebegitu.... sesungguhnya saya adalah insan teraniaya.. huk3 (T___T)

cuti sememangnya agak bosan+boring if kalau tak diisi dengan perkara-perkara berfaaedah.... ceee... macamlah aku isikannya dengan perkara2 yng berfaedah??? hahahaha. lagak cara seperti itu... oh tidak... saya belum merancang lagi apa yang hendak dibuat dalam 1 bulan nie... agak3 korang de idea tak??? wahahahaha...



 kan best kan if dapt p picnic kat pantai bersama orang2 tersayang... waaaa bestnya... aku dah dapat membayangkan diri ku berada di pantai yng best3...menghidu udara pantai yg nyaman berbeza dari udara kat bandar nie... ngeh3...agak kepoyoan saya di situ... ahahah... daa lama daa tak p berkelah kat pantai... last aku melawat pantai... tika usia ku 11  tahun... humph... agak lama si.... 10 tahun ... hahaha. main2 air... waaaa... bestnya... daa lama tak main air... eh... sat . bukankah aku main air ari tu... bile berkhemah kat PAntai  Merdeka???? alaa... yg tue camping  U punya kes... huuhuh. tapi agak terhibur jugak... kaki dapat sentuh air pantai... weee...
picnic with the whole family... kan best... makan sandwich+ jus oren... dan sebgainya..weeee

melihat sunrise bersama orang2 tersayang...ngee~



tgok sunset lak...adui.. terasa bahagianya idup.. kui3



urh.... okey la... stakat ini saja yang aku boleh mencarut mencoret pada kali ini....hua3... jumpa the other hari ... wahahaha

Wednesday, December 1, 2010

Daughtry - September



okey.. lagu nie aku ambik  since tajuk dia SEptember...  i was born in september...
sweet ayat3nya.. try to understand... weeeee

Tuesday, November 30, 2010

kiSah seRam aku...heeeee

okEy2....ahahha...aku dah lama kot menanti saat nie...wahahaha. dpaat kebebasan selama 5 hari... okey...apa yang aku nak buaT????? ada sesaper de cadangan??? ki3....wahahaha.

aku actuallly x de citer sangat nk tulis kat sini... tapi...meh nak gitau 1 rahsia... hehehe. aku nampak 'dia' ari nie... huhuhu. dalam dewan exam sama dengan aku...ki3... oppsss... saper??? biarlah rahsia... huhhu

okey lets change the subject ...erk... pe yang aku nak tulis???? haaa... sebenarnya....sebenarnya...sebenarnya... sat nak pikiq... kui3...

hurmmm...aku dah pom habis pikiq sehabis3-......p x kuar gak idea nie... wahahaa...its okey... t aku de nak post paper... aku on jer cik laPpy nie... weeee...

eh sat...dah terkeluar...

daaa hilang plak...lepas dkejutkan oleh 1 panggilan yang x seberapa penting...(sapelah kacao aku time gini!!!!!)

dan kemudian.... aku pom x tao...pe lagik yang aku nak merapu kat sini... ki3... pe la idea nie.... sekejap menyala...sekejap off... cam kipas dalam bilik aku...eh... pe kaitan dengan kipas lak????

haaa... nie de 1 citer... sedang berlaku sekarang nie...perhatian3...~!!!!

aku perasan tao...kipas bilik aku sekarang nie mengeluarkan 1 bunyi...erk... camne bunyinyer??? macam bunyi....bunyi ...bunyi....okey...aku x boley nak describe bunyi tue... tapi biarkan aku gtao la..bunyi tue kekadang membuatkan aku berfikir secara negative+positive...hehehe
nie kipas dari Googl aku mabik...nak ambik gmabr kipas bilik aku, takot de kesan effect lak..hehee
yang negative dulu yerk....aku rasa de 'sesuatu ' kat kipas tue... heeeeeeeee.. tapi ntah la... tapi xdelak aku rasa de gangguan papepom kat aku punya bilik...oh ya... tuk pengetahuan... kipas dalam bilik yang aku citer nie...adalah kipas dalam bilik aku kat U aku yerk... hehehe...well, biasalah kebiasaannya U kan banyak citer3 yang menakotkan...alaaa..bukan stakat U aku... U korang pom sama kan??? ada sebarang citer??? t share3 la...huhuhu. anyway...macam3 aku denngar citer2 yang x sepatotnya budak underage cam aku nie dengar...tapi de jugak yang aku pernah alami... nak tao pe dia...okey..keep reading eh..

pada 1 malam... alkisahnya begini... kononnya aku x tido lagi dalam kul 3 pagi kot...ntah x ingat kot..konon2nya stay up..haha..okey back to my story...aku dengar bunyi bas sedang bergerak kat aku punya kolej kediaman...aku time tue..wat donno jer... hurmmm... kalo korang yang tak tao paper mesti korang fikir ... "mak aihhh..rajinnya pak cik bus  nie..x balik keje lagi..." aku pom fikir camtue... tapi... keesokan arinya aku p citer kat akak senior depan bilik aku...cakap aku dengar bunyi bus kul 3 pagi... dan.. kemudian akak tue pom cakap... "haaa...lau dengar bunyi bus dalam kul 2 pagi...buat donno jer la...sebab tue bukan bus betul" . ada paham???agak2 korang, pe aku rasa time akak tue cakap??? oh tidak... tapi akak senior tue  cakap...tue memang kisah betul..dia siap cakap..ada kawan dia siap selak langsir sebab x percaya kisah tue...so bila dilihat ia adalah sebuah bas yang bergerak tanpa pemandu...whahahah..agak menakutkan...so aku sekarang nie daa okey da dengan bunyi tue... da x kisah da... hehehe. eh..aku x cakap besar tao... sebab aku selalu menyumbatkan telinga biler aku stay up..so aku x la dengar sebarang bunyi di waktu tengah malam..wahahaa..tapi de jugak aku still dengar bunyi bus berhantu tue... tapi aku berlagak cool jer... p dalam hati aku... ALLAh jer tao...
okey...sounds scary... hehehe...waa... x mao lagi la citer sal nie... kang sat lagi nak p toilet, tgah3 malam aku terkejtkan rumate kesayangan aku...ki3...
okey...ni egambar khyalan semata2 ...
okey3... kembali kepada dari sudut pandangan positive...aku rasa... skru dia tercabot kot??? hehehe.. erk...betoi ka??? ntah... aku x cukup ketinggian nak capai si kipas tue... takpelah... next time aku melaporkan kepada pejabat mengenai masalah ini....huhuuh,,,,

okey... itu sahaja kisah aku pada kali ini..ki3...t de paper yang aku think..aku post la yerk even benda tue cam merapu... orait...aku tao..post aku selalu merapu...huhuu

(^___^)





Monday, November 22, 2010

wouldN't chanGe a thIng...???????

It's like he doesn't hear a word I say,
His mind is somewhere far away,
And I don't know how to get there,
It's like,
(She's way too serious)
All he wants is to chill out,
(She's always in a rush)
He makes me wanna pull all my hair out,
(And interrupting)
Like he doesn't even care,
(Like she doesn't even care)

You,
me
We're face to face
But we don't see eye to eye
Like fire and rain
(Like fire and rain)
You can drive me insane
(You can drive me insane)

But I can't stay mad at you for anything
We're Venus and Mars
(We're Venus and Mars)
We're like different stars
(Like different stars)
But you're the harmony to every song I sing
And I wouldn't change a thing

She's always trying to save the day
Just wanna let my music play
She's all or nothing
But my feelings never change
(Why, do you try to read my mind?)
I try to read her mind
(It's not good to psychoanalyze)
She tries to pick a fight
To get attention
That's what all of my friends say
(That's what all of my friends say)

You,
Me
We're face to face
But we don't see eye to eye
Like fire and rain
(Like fire and rain)
You can drive me insane
(You can drive me insane)

http://www.elyricsworld.com/wouldn't_change_a_thing_lyrics_demi_lovato.html
But I can't stay mad at you for anything
We're Venus and Mars
(We're Venus and Mars)
We're like different stars
(Like different stars)
But you're the harmony to every song I sing
And I wouldn't change a thing

When I'm yes, she's no
When I hold on, he just lets go

We're perfectly imperfect
But I wouldn't change a thing, no
We're like fire and rain
(Like fire and rain)
You can drive me insane
(You can drive me insane)

But I can't stay mad at you for anything
We're Venus and Mars
(We're Venus and Mars)
We're like different stars
(Like different stars)
But you're the harmony to every song I sing
And I wouldn't change a thing

But I can't stay mad at you for anything
We're Venus and Mars
(We're Venus and Mars)
We're like different stars
(Like different stars)
But you're the harmony to every song I sing
And I wouldn't change a
Wouldn't change a thing

beLajar saL hidup....

belajar pasal diri kita... eh... korang pernah belajar x... how to understand ourselves more properly..hahahah..
aku poom ntah la... no idea gak... pe benda nak ditulis ...okey la... this is it... just aku main tulis jer....

Ini entry santai. Bukan hal sesiapa tapi for me, aku nak jadikan sebagai peringatan. kita hidup, bukannya lama manapun. Entah esok, lusa silap-silap sampai masa esok kita pulak yang Tuhan panggil mengadap. Takut jugak kan? aku dah penat kot melayan karenah manusia. Honestly, makin hari makin banyak perkara buruk ALLAH tunjuk pada aku. Sedih tapi nak gembira jugak!hahaha
\
aku jadi makin kenal, manusia tu sebenarnya apa. Makhluk Tuhan, yes. Itu sudah semestinya. but what i meant is..... Lebih daripada itu. aku tahu, pengalaman akan mendewasakan kita. aku dan juga korang yang baca. Thanks sebab sudi baca entry kosong ni. More to diary rasanya ni. hahahahaha!

Betullah orang kata. Rambut sama hitam, hati lain-lain. Cuma, sekarang ni rambut kita rasanya tak semua hitam. Itu dah terang lagi bersuluh. Itu hak masing-masing. Ada agama, ada pendirian, aku jenis yang tak suka masuk campur hal agama. Hal kawan2 aku dgan Penciptanya... aku rasa bukan urusan aku... besides aku pom x pandai sangat bab2 agama nie... hahahha!!!

Okey...akhirnya aku dah dapat idea pe yg aku nak tulis...aku actually nak tulis hal perangai manusia. 1001 macam....more like to infinity kot perangai manusia2 nie... Ada yang daripada luaran, nampak baik. sempurna. Tapi, kalau kita kawan lebih dekat. Tak ada bezanya dengan diri kita. Alah 1 “level” saja. Ada pulak, nampak luaran macam nak berkawan rapat dengan dia pun rasa seram. Rasa macam dia tak layak nak kawan dengan kita. Or more like kita tak layak nak kawan dgan dia...hehe Cuba dekat dengan dia. tengok-tengok, dia lagi baik daripada kita.

Cam Susah nak agak perangai sebenar manusia ni. aku selalu jer main agak3 peranagai manusia... p majoritinya...salah... heheheh
 aku pernah kot “sekat” diri aku daripada baik sangat dengan orang. Serik. Macam pernah aku tulis dalam entry aku before this.... Banyak tul pengalaman2 lepas membuatkan aku bosan dengan manusia nie... aiceh... huhuhu

 so, bagik nak menyelamatkan diri sendiri. aku membuat prinsip sendiri. Jangan “baik” sangat dengan sesiapa."...hehehe

Tapi, itulah. Manusia kan? Kadang2 aku pun terlupa prinsip sendiri. Biasalah. Nama pun manusia!hahahaha! semakin meningkat usia kita... semakin lemah kot daya ingatan kita... yg tue aku belajar... baca dari book somewhere... wahahaha

aku pom buat perangai dedulu-dulu. Aku just  biarkan diri aku berkawan dengan sesiapa saja. aku tak kisah sapa orang tu. Mana asal-usul dia. Educated or not, aku tak pernah amik peduli. Apa yang aku tahu, berkawan dengan sesiapa saja! yeela... hidup nie tak boleh jadik sombong....nanti merana...huhu

aPa yang jadi 1 keSilapanya, aku terlalu percaya dan tak berfikir buruk dengan kawan-kawan ni. yup....aku buat tu beberapa bulan lepas. Memang till now, aku menyesal. Booo kat diri sendiri!!! tapi nak buat camne dah kan... nasi dah jadik bubur... sooonext time sila berhati3 d jalan raya... hahahah

Tapi, glad ok. apa yang membuatkan aku sedar, ialah berkat saki baki kecerdikan yang ada.muahaha! Now trying to buat apa yang patut. Apa? Tak perlu tahu kot.hahaha!
Bila ada “something” happens, dan alhamdulilah Tuhan dah tunjukkan aku jalan. So, 1 persatu kot topeng masing-masing kebaboom terbogel macam tu saja.hahaha! Lawak ok. aku gelak untuk diri sendiri sebab, macam yang aku kata “diperbodohkan” macam tu saja. phewit!!!

No problemo. Kita belajar dari silap lepas. am i righ?????t? aku berpegang pada yang itu!!!!  besides....as Muslim. Kena percayalah semuanya dah Qada’ Qadar Tuhan beri. kan? Chill sudah. aku dah tak akan ubah apa-apa pun lepas ni cuma aku might tak tak mudah percaya cerita-cerita orang. Nampak sangat bodoh ok. Hahahaha!!!!
Maybe kelemahan aku....bajetlah... setiap orang de kelemahan dan kelebihan masing2..... aku nie cepat kesiankan orang.....dulu la. skang nie???? ntah la....x kot... just becareful... Lepas ni, rasakan balik!!!! *gelak jahat sikit*  -___-

Tuesday, November 2, 2010

aMazing...

You're like a storm against the window
Follow me around just like a shadow
I'll swim a never-ending ocean
Until you bring back your devotion

It's like I live a thousand lifetimes
Still looking for the one that feels right
See, moving on just isn't working
You lit the fire that I burn in

And all I've been doing is protecting
A lie for the sake of my pride
While all the others set me thinking
we could be more than just amazing

I guess I'm holding on to my faith
A silent hope I’m heading your way
And crawling over is so tempting
We could be more than just amazing


I couldn't see it
I must have believed a lie
If I admit it would you let me make it right
Is it all gone
Oh no

We could be more than just
we could be more than just amazing


And all I've been doing is protecting
A lie for the sake of my pride
While all the others set me thinking
straight to the point of what I'm feeling
Oh we could be more than just amazing

Saturday, October 30, 2010

life... this is it...

... HIDUP nie susah nak DUGA... kadang kala kita rasa DEKAT dengan SESEORANG tu, tapi sebenatnya JAUH. walaupun kita dapat GENGGAM TANGAN dia, belum tentu HATI   dia kita dapat SELAMI. mungkin kita boleh buat dia KETAWA tapi kita tidak tahu apa makna nya SENYUMANNYA. bila dia MENANGIS< kita sangka kita dapat MEMUJUKNYA... walhal, KEHADIRAN kita LANGSUNG TAK DISENANGI. rencah dunia, kita takkan tahu siapa KAWAN dan LAWAN sehingga sampai saat kita JATUH TERSUNGKUR. adakah tangan DIHULURKAN atau kita DITINGGALKAN........

Saturday, October 16, 2010

my first post

well.... aku dah mulakan blog... selepas aku delete aku pnya old blog... hahahaha
aku x sure saper yg nak baca nie... i'm just wrote whatever i want...
soooo... what should i write???? hahahah...
mostly aku might careful in whatever i write... huhuhu
p aku very sure xde sape kot yg nak bac aaku punya blog nie...
lagi ok camtue...
so here my first post...
aku just wrote jer.. pe yg aku rasa nk tulis time tue... hehhehee
n aku might psycho sikit dalam pe yg akutulis... huhuhuhu